Dación en pago en Barberà del Vallès. Hemos ganado.

La PAH del Vallès logra una dación en pago ocupando una sucursal bancaria.

Alrededor de una veintena de personas irrumpieron pacíficamente en la tarde de ayer en una sucursal de Bankia de la población de Barberà del Vallès, Barcelona, con la intención de permanecer en la oficina hasta alcanzar un acuerdo de cancelación de la hipoteca de Pablo, vecino de la cercana localidad de Badia. Al parecer, el director del banco se había comprometido previamente con Pablo a aceptar la dación en pago de su vivienda para saldar su deuda, pero se desentendió posteriormente de lo pactado.

Hasta el lugar en la Avda. de la Generalitat se acercaron diversas patrullas de Mossos d’Esquadra y de la Policía Municipal de Barberà para intentar desalojar a los manifestantes que ocupaban la sucursal, pero los activistas -miembros de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca y del Movimiento 15M- tenían la intención de pernoctar en la oficina y continuar allí hasta lograr su objetivo.

Finalmente, a la una de la mañana y tras varias horas de espera de un fax que se resistía a llegar, el banco se ha comprometido en firme a firmar la dación en pago para cancelar la hipoteca de Pablo, a falta de una última reunión en Mataró.

Victoriosos y al grito de “Sí, se puede”, los activistas han desalojado entonces el local de forma ordenada.

La PAH del Vallès aconsegueix una dació en pagament ocupant una sucursal bancària

Al voltant d’una vintena de persones  van entrar pacíficament en la vesprada d’ahir en una sucursal de Bankia de la població de Barberà del Vallès, Barcelona, amb la intenció de permaneixer en l’oficina fins a aconseguir un acord de cancel·lació de la hipoteca de Pablo, veí de la propera localitat de Badia. Pel que sembla, el director del banc s’havia compromès prèviament amb Pablo a acceptar la dació en pagament del seu habitatge per  saldar el seu deute, però es va desentendre posteriorment dels pactes.

Fins al lloc, en l’Av. de la Generalitat, es van acostar diverses patrulles de Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal de Barberà per a intentar desallotjar als manifestants, però els activistes, membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i del Moviment 15M, que ocupaven la sucursal, tenien la intenció de pernoctar en l’oficina i continuar allí fins a aconseguir el seu objectiu.

Finalment, a la una del matí i després de diverses hores d’espera d’un fax que es resistia a arribar, el banc s’ha compromès en ferm a signar la dació en pagament per a cancel·lar la hipoteca de Pablo, mancant una última reunió a Mataró.

Victoriosos i al crit de “Si, es pot”, els activistes han desallotjat llavors el local de forma ordenada.