Un partit de caps-rapats s’ofereix per acollir el concert cancel·lat en el Black note

La sala Black Note de València es va veure obligada ahir a suspendre el concert del grup neonazi Killer Sorpresa. L’actuació del grup havia desfermat crítiques de sectors socials, culturals i polítics, que demanaven que se suspengués el concert. Fins i tot bandes com David Hillyard, Artur Caravan i Hugo Mas, Sra. Robinson i Mentiras a Wendy havien anunciat que anul·laven els seus propis concerts a la sala. ‘Amb gent capaç de programar activitats nazis no volem tractes. Amb aquestes coses no s’hi juga’, van dir a través de les xarxes socials, on les crítiques a la sala també s’han fet visibles. En un comunicat, els responsables de la sala es van limitar ahir lamentar ‘haver provocat tanta polèmica i haver ferit sensibilitats’.

 

Però tot i això, els Killer Sorpresa podrien acabar actuant igualment a València. El cas és que aquesta nit un grupuscul neonazi porpietari de diverses sales, s’ha ofert per a facilitar el concert del grup neonazi, a València, ‘en una sala proporcionada per ells mateixos i amb tots els permisos en regla’. A més, el lider d’ auquest partit de skinheads, que nega l´holocaust i que té manifesta idologia racista,  apunta que si s’acaba celebrant el concert, podria amplicar-se a altres grups d’ideologia similar. Désta manera els supremacistes aris podríen tendré a la fí el seu concert .

Pressió social contra el concert

La plataforma Acció Popular Contra la Impunitat va posar en alerta de la programació del concert del grup italià, el  moviment 15m, la primavera valenciana ,les joventuts socialistes,  EUPV i Compromís es van afegir de seguida a la denúncia. A més dels grups que van anul·lar els concerts, la discogràfica Malatesta Records va publicar un comunicat a la web en què mostra ‘total repulsa a qualsevol iniciativa en pro de l’extrema dreta, especialment dins de l’àmbit cultural i musical’, i va anunciar que, malgrat haver programat a la Black Note durant aquests últims mesos, no li queda ‘cap altra opció que cancel·lar la resta de programació tancada fins a l’estiu’. En tot cas, deia que la decisió seria revocada si la sala finalment cancel·lava el concert de Killer Sorpresa.


Tant la plataforma com EUPV van emplaçar la fiscalia i la delegació del govern valencià a ‘actuar per a sancionar qualsevol exaltació del nazisme que es puga produir’, i a les forces de seguretat, a ‘prendre les mesures oportunes per a evitar problemes d’ordre públic’.

A més, el diputat d’EUPV-Els Verds al congrés espanyol, Ricardo Sixto, es va mostrar preocupat per la celebració d’un concert com aquest, que podria ‘vulnerar els drets fonamentals de les persones i les seues llibertats’. Alhora, va instar els propietaris del local a reflexionar sobre aquest concert.

També l’ asociacio de residents jueus a Valencia a expresat el seu malestar amb el concert

2 comentarios

  1. Si finalment es realitza, no estaria de més que es comunicara el nom de la sala i aquelles que pertanyen als mateixos propietaris i es deixe d’anar a elles.

Los comentarios están cerrados.