L’IES Lluís Vives, reconegut amb un premi a la llibertat d’expressió


 

FUENTE: http://www.vilaweb.cat/noticia/4008229/20120503/lies-lluis-vives-reconegut-premi-llibertat-dexpressio.html

 

L’IES Lluís Vives de València, que va esdevenir el símbol de les protestes de la ‘primavera valenciana’ del febrer, ha rebut avui el Premi Llibertat d’Expressió de la Unió de Periodistes Valencians. La seva directora, Carmina Valiente, ha apel·lat en el seu discurs a l’esperit crític dels seus alumnes en relació amb les retallades en l’ensenyament públic.

Valiente ha recollit el guardó acompanyada de la presidenta de l’AMPA del centre i de tres alumnes, i ha subratllat l’honor que suposa rebre una distinció que defensa principis democràtics que volen transmetre a l’aula, com ara la llibertat d’expressió.

També ha volgut compartir aquest premi amb la resta d’instituts públics valencians i amb els estudiants que ‘també es van manifestar i van protestar pacíficament’ durant aquells dies, per més que fos ‘potser de manera més anònima’.

Valiente s’ha mostrat molt orgullosa dels mares i pares del centre, dels professors i especialment dels seus alumnes, que ‘amb un esperit crític ja molt desenvolupat, senzillament no entenen certes coses que veuen que ocorren en la societat’, com «retallades que ells no entenen que hagen de produir-se en aquest sector i no en altres’.

‘És un premi a l’esperança, a l’esperança que un grup de gent de 15, 16 i 17 anys pugui fer florir la primavera valenciana i pugui despertar una societat’, ha subratllat Toni Rubio, de la Unió de Periodistes, que ha fet extensiu aquest premi a l’educació i als docents i ha dit que és també ‘un premi a la justícia dels set estudiants de l’IES Lluís Vives que ara mateix són a la Ciutat de la Justícia enfrontant-se a un procés judicial després d’haver estat reprimits a cops de pal per dir el que pensaven’.

També s’ha fet un reconeixement a Gandia TV, que el nou govern municipal, del PP, va fer tancar l’estiu passat, després de més de vint anys en funcionament.

El corresponsal d’El Mundo al Pròxim Orient, Javier Espinosa, també ha estat guardonat.

Contra la precarietat laboral dels mitjans

‘La societat ha de prendre consciència que sense uns mitjans de comunicació lliures i plurals no hi pot haver democràcia de veritat. La precarietat laboral que viuen els periodistes des que va començar la crisi els ha fets més vulnerables a les pressions dels poders econòmics i polítics’, explica Ximo Clemente, president de la Unió de Periodistes Valencians a VilaWeb. Segons que diu, des que va començar la crisi, no pas menys de mig miler de periodistes han perdut la feina a la ràdio, a la televisió i a la premsa al País Valencià. L’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de Canal 9, que és possible que es presenti abans de l’estiu, pot afectar mil treballadors, més de la meitat de la plantilla actual, que és d’uns 1.800.

Clemente ha explicat que la precarietat laboral fa que els mitjans de comunicació siguin menys lliures i plurals, perquè ‘la por a perdre el lloc de treball obre les portes a les pressions dels poders públics o econòmics’. ‘Els periodistes ja ho saben prou, però cal prendre consciència que si la premsa és dèbil, la societat tampoc és suficientment forta’. Per això es fa la manifestació, que porta el lema ‘Sense periodistes no hi ha periodisme. Sense periodisme no hi ha democràcia’.

1 comentario

  1. S’ho mereixen, tant els estudiants com els seus profes…. I pense que malgrat estos impresentables que estan amargant la vida del Poble, hi ha futur, la Joventut ho ha deixat molt clar.
    En hora bona.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. El IES Lluís Vives reconocido con un premio a la libertad de expresión [CAT]
  2. El 15-M ¿Y ese quién es? | larevueltadelasneuronas
  3. El 15-M ¿Y ese quién es? | ASAMBLEA VINARÒS

Los comentarios están cerrados.