Boicot al acte d’ apertura de la Universitat de València


Des d’Acontracorrent, SEPC i Assambea Interuniversitària aprofitem l’acte d’obertura del curs per mostrar, com han fet molts i moltes companyes en altres universitats, el nostre rebuig a les retallades i reformes que estan realitzant els governs central i autonòmic. Per tot açò exposem:

– Les retallades i reformes educatives no són conjunturals, sinó que responen a una estratègia de privatització i mercantilització de la Universitat Pública -l’anomenada ‘Estratègia Universitat 2015’- que és la continuació del Pla Bolonya.

– Aquests plans suposen l’elitització dels estudis universitaris: les primeres dades indiquen que 150.000 persones no podran accedir a la Universitat com a conseqüència de l’augment de les taxes.

– Totes aquestes mesures neoliberals suposen una gran pèrdua de qualitat en els estudis: no sols per la reducció de grups i l’augment del nombre d’alumnes per classe -fins i tot en les pràctiques- sinó també perque aquesta estratègia tracta de subordinar els estudis als interessos empressarials privats.

– Denunciem la repressió que està patint el moviment estudiantil quan eixim al carrer per defensar els nostres drets, amb l’objectiu d’acabar amb qualsevol acte de protesta.


Tot açò obeeix als dictats dels mercats financers i les grans corporacions. Per tot açò exposat anteriorment, reivindiquem:

– La prohibició de l’entrada a la Universitat a aquells representants que hagen suportat les mesures antisocials imposades per la Troika.

– La retirada del Decret Wert: exigim la insubmissió de la Universitat de València o en cas contrari, la dimissió de l’equip rectoral.

– La derogació de l’‘Estratègia Universitat 2015’, amb totes les polítiques que ja s’han aplicat en la seua línia.

– Exigim que se depuren responsabilitats polítiques per les càrregues contra els manifestants, que s’han porduït durant aquest temps.

Per tot açò us animem a ser partícips del moviment estudiantil i a acudir a la CONCENTRACIÓ A LES 11.30 h EN LA PLAÇA DEL PATRIARCA!!