#18OALAVAGA ! ENFORTIM EL MOVIMENT ESTUDIANTIL!

A les 12 hores a la Facultat d’Història

L’Assemblea Interuniversitària -coordinadora de les diferents assemblees de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València- convoca a TOT L’ESTUDIANTAT UNIVERSITARI a una VAGA massiva el proper DIJOUS DIA 18; una vaga que ha de servir com a punt de partida d’una lluita que no cessarà fins que no assolim els nostres objectius: fins acabar amb el govern i, sobretot, amb el sistema que ens està desmantellant els nostres drets socials, polítics, lingüístics i culturals.
Aquesta vaga serà la nostra particular “obertura de curs”: un punt d’inflexió al full de ruta del moviment estudiantil valencià. Punt d’inflexió que arriba després d’anys protestant CONTRA EL SEU GOVERN mitjançant les SEUES VIES i obtenint 0 RESULTATS.

Ens estem jugant el nostre PRESENT i el nostre FUTUR.
Com a estudiants, estem patint l’augment del preu dels nostres estudis, la reducció de beques en tots els nivells i l’empitjorament de la qualitat educativa en augmentar el nombre d’alumnes per aula i disminuir el personal docent.
Les i els qui ens segueixen encara ho tenen pitjor: s’hauran de sotmetre a les revàlides que imposa el nou projecte de llei del senyor Wert, proves que van deixant estudiantat (especialment aquell amb dificultats d’aprenentatge i/o sense recursos) fora del sistema educatiu, al qual hi preveuen escasses possibilitats de retorn.
Hauran, a més, de suportar la tornada a les aules dels 60, amb el recolzament moral i econòmic del govern a iniciatives com les de l’educació segregada i l’ensenyament en castellà a les zones catalanoparlants per tal de, com diuen, “espanyolitzar” a la població. També s’ha de fer especial esment en la nova assignatura “Educació cívica i constitucional”, dues paraules que volen definir com ha de ser l’alumne: el ciutadà exemplar, és a dir, acrític i submís, ovella que només sap assentir davant el que li imposen i, encara més: aconsegueixen que arribe a defensar a ultrança interessos que li són aliens.. Utilitzen l’ensenyament, l’eina més poderosa de revolució social, com a instrument d’adoctrinament i control ideològic, tot mantenint-lo lligat als seus interessos nacionals i de classe.
Com a futurs i futures treballadores ens enfrontem a un futur incert en un mercat inestable: ens trobem titelles en mans del neoliberalisme, ninots sense veu a qui se’ls demana una formació contínua que no se’ls subvencionarà i que tampoc els servirà, esclaus de les necessitats del mercat. AMB TAXES D’ATUR PELS NÚVOLS I PREVISIONS DE PUJADA.
Com a ciutadanes i ciutadans ens n’adonem que el desmantellament va més enllà de l’educació. També a nivell de sanitat, pensions i drets bàsics s’estan fent retallades inconsentibles que deixen moltes persones desprotegides. Retallen despesa en drets socials mentre n’han fet i en fan on el poble no necessitava.
A més, aquesta classe política no ens transmet cap mena de confiança. La crisi de representació i la manca de legitimitat dels polítics professionals ja s’ha fet evident per al conjunt social. La desafecció del poble al sistema es més que palesa.
I, si en tot açò hi ha algun sector que encara isca un poc més perjudicat som les dones. Amb un govern conservador que fomenta una societat masclista i acaba amb drets bàsics per a la dona com ho és el de decidir sobre el nostre propi cos, els passos donats pel feminisme durant dècades són enviats d’una puntada a l’època en què només servíem per parir, criar i tenir cura de la casa.

Nosaltres, front a tots aquests atacs, proposem un ESTAT SOCIAL ON l’ENSENYAMENT SIGA PÚBLIC, DEMOCRÀTIC, LAIC, POPULAR, ANTIPATRIARCAL I QUE COMPLISCA LES NECESSITATS LINGÜÍSTIQUES I CULTURALS DE CADA NACIÓ.

Si no saben fer-ho, que se’n vagen; si no els convé fer-ho, ja els tirarem.

18 D’OCTUBRE: EIXIM AL CARRER, ENFORTIM EL MOVIMENT ESTUDIANTIL! LA LLUITA CONTINUA.

Als diferents campus (principalment a Tarongers y a l’UPV) es realitzaran jornades de lluita els dies d’abans, i totes acabaran en ocupacions prèvies a la vaga.

Esdeveniment de les Jornades de lluita de Tarongers:

http://www.facebook.com/events/280570402061521/?notif_t=plan_edited

Uneix-te, i lluita!

1 comentario

Los comentarios están cerrados.