Els activistes ni un euro! Concert #primaveravalenciana per pagar totes les multes

Obrint Pas, Pau Alabajos, Feliu Ventura, Senior i el Cor Brutal, Cesk Freixas, Meritxell Gené, Arthur Caravan, Aspencat, la Gossa Sorda, Clara Andrés, i uns quants músics més, participaran en un concert solidari en suport als expedientats i processats per la ‘primavera valenciana’. Serà el 15 de febrer vinent al Palau de Congressos de València, el mateix dia en què es commemorarà el primer aniversari de la mobilització d’estudiants del Lluís Vives que va acabar amb càrregues policíaques i més de deu estudiants detingut.
Feia uns dies que els estudiants sortien als carrers en defensa d’un ensenyament públic de qualitat i contra les retallades del govern del PP. Les càrregues del dia 15 van indignar tot el país i van ressonar a altres punts del món. Es van succeir les protestes per tot el país, també contra la brutalitat políciaca i exigint la dimissió de la delegada del govern, Paula Sánchez de León. El dia 22 una massiva manifestació recorria els carrers de València amb el lema ‘Som el poble, no som l’enemic’, en referència a les declaracions del cap de la policia, Antonio Moreno, que havia definit els estudiants com a enemics.

Un any després, hi ha setanta expedients sancionadors oberts i trenta d’aquells alumnes que es manifestaren tenen pendent un judici.

Amb la finalitat de fer front a les sancions i els costos judicials, el festival de cançó Barnasants, l’Assemblea Global del Lluís Vives i l’Associació Jurídica Primavera Valenciana han organitzat aquest concert. I amb el mateix objectiu també s’ha obert un projecte a Verkami, on l’associació espera recollir donacions ‘per a fer possible una defensa jurídica de primer nivell’, cap afectat per la primavera valenciana tindrá que pagar ningun cost judicial ni cap multa

‘La #primaveravalenciana tornarà a florir molt prompte’, diuen els músics protagonistes del concert en aquest vídeo, que acaba amb en Pau Alabajos avisant: ‘Vos estem preparant una primavera valenciana que vos aneu a cagar’; fent referència al piulet que va fer l’any passat i que va donar nom a la mobilització com a ‘primaveera valenciana’.