Piulada col·lectiva pel dret d’estudiar en valencià #vullEstudiarenValencià

primavera valenciana

primavera valencianaDavant el començament del curs escolar 2013-14 en què segons les estimacions d’Escola Valenciana 114.000 famílies valencianes no podran escolaritzar els xiquets en la línia en valencià per les traves que hi posa el govern del Partit Popular a la Generalitat Valenciana, “jo, Jaume Flor, anime els valencians a piular massivament el dissabte 31 d’agost a les 20.00 hores amb l’etiqueta #vullestudiarenvalencià i la menció al president de la Generalitat @AlbertoFabra en favor del dret dels valencians a estudiar en valencià, per si en voleu fer difusió”.

Cal recordar que el Consell d’Europa pensa que les autonomies amb llengües cooficials es basen en un model bilingüe que no correspon amb els compromisos subscrits per Espanya a ratificar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

Per això, proposa l’aplicació d’una immersió total en les comunitats autònomes amb més d’una llengua, com és el cas del País Valencià, per tant les polítiques educatives del PPCV “serien contràries als compromisos que va signar el mateix estat espanyol, fomenten l’unilingüisme en favor de l’espanyol, el que dificulta l’aprenentatge d’altres llengües tan necessàries en un context de la Unió Europea i serveix en molts casos d’excusa per amagar problemes de gestió i amb la justícia que té el partit governant”.

Ací teniu l’enllaç de l’esdeveniment del Facebook

.