#24O La comunitat educativa torna a secundar massivament la vaga en l’ensenyament

La comunitat educativa torna a secundar massivament la vaga en l’ensenyament

La comunitat educativa torna a secundar massivament la vaga en l’ensenyamentEl seguiment de la vaga convocada avui contra la LOMQE, les retallades en educació, l’acord de professorat interí i pel valencià ha estat seguida massivament en l’ensenyament públic no universitari. També la universitat, especialment la de València i la Politècnica de València, ha secundat massivament la jornada de vaga. Cal destacar l’elevat nombre d’alumnat que no ha assistit a les aules, tant en l’ensenyament universitari com en el no universitari.

Les dades recollides a partir de les enquestes realitzades per STEPV són aquestes:
Universitat

Universitat de València: seguiment total
Universitat Politècnica de València: 80%

Ensenyament públic no universitari

Professorat: 65%
Alumnat: 76%
Personal no docent (PAS, menjador, educadors/es, etc): 30%
Total centres enquestats: 398 centres a les 11:30h

Ensenyament privat concertat

Cooperatives: 91%
Resta centres: 52%

Destaquem també el seguiment massiu de les diferents concentracions i manifestacions que s’han celebrat aquest matí en moltes poblacions del País Valencià i que culminaran aquesta vesprada en les manifestacions d’Alacant, València i Castelló que també es preveuen massives.

STEPV fa una valoració molt positiva de la vaga del 24-O i constata el rebuig de la comunitat educativa a la LOMQE, a les retallades en ensenyament i l’acord de professorat interí. Lamentablement, hem d’afegir a aquesta llista, l’acord signat ahir mateix, un dia abans de la vaga educativa, que comporta una nova retallada salarial al professorat. Un acord signat entre el Conseller Moragues i tots els sindicats de la Mesa General de la Funció Pública excepte Intersindical Valenciana a esquenes del professorat.

El Sindicat exigeix als governs valencià i espanyol perquè aturen la seua política de retallades i retiren la proposta de llei educativa, acaben amb les retallades i que escolten la veu del professorat, pares i mares i alumnat.
Finalment, el sindicat exigeix la dimissió del ministre Wert i i de la consellera Català Verdet.

Font:STEPV