Víctor Tormo s’enfronta a 3 anys de presó i més de 16.000 euros per publicar en el seu Facebook una foto de policies secrets

victor_tormo_cgt_1_Al setembre de 2012, Víctor va participar en un piquet en la Universitat Jaume I (UJI), contra les retallades en educació, aprofitant la presència d’Alberto Fabra, President de la Generalitat Valenciana. La protesta estudiantil es va saldar amb la retenció i detenció de més de vint persones. En resposta a aquesta actuació policial desmesurada es va convocar, pel Consell de l’Estudiantat de la UJI, una manifestació antirepressiva l’endemà. La manifestació va transcórrer sense incidents i de forma pacífica.

Una vegada finalitzada la manifestació, i mentre la majoria dels manifestants que havien participat en la mateixa es trobaven en les terrasses de la plaça de la Muralla Liberal de Castelló, un grup de policies nacionals de paisà, i sense identificar-se en cap moment com a policies, van realitzar identificacions de forma massiva i indiscriminada. Víctor Tormo, considerant que es tractava d’una actuació policial antirreglamentària, els va requerir perquè s’identificaren.

Davant la negativa dels agents, i amb l’única fi de denunciar una actuació que entenia era arbitrària i d’abús de poder, Víctor va pujar una foto al facebook en la qual informava que individus amb pinta de policia secreta estaven intimidant a joves en les terrasses com a mitjà de fer callar les protestes ciutadanes.

Transcorreguda una setmana, Víctor Tormo, va ser detingut i acusat d’un presumpte delicte de revelació de secrets.

La Fiscalia el passat 20 de gener, va sol·licitar l’arxiu de la causa en considerar que no existeix delicte i que ser policia no és un secret, no obstant açò l’acusació particular de vuit policies nacionals, personats en la causa com “perjudicats” van recórrer l’arxiu i sol·liciten 3 anys de presó i més de 16.000 euros d’indemnització.

El jutjat d’instrucció número 2 de Castelló, donant la raó als policies, ha decretat obertura de judici oral contra Víctor Tormo, basant-se únicament en l’acusació particular de 8 policies nacionals.

“Es tracta d’un judici polític, a instàncies del subdelegat del Govern i del Cap de la Policia”, considera Tormo, ja que les seues dades apareixen en arxius policials com a participant en manifestacions i actes d’esquerra, i així consta en l’atestat policial, la qual cosa demostra que el subdelegat del Govern, David Barelles, ordena fitxers policials amb dades de manifestants, amb la finalitat de reprimir els moviments socials i de protesta.

Víctor espera data de judici. L’estratègia és evident, les autoritats cerquen una sanció exemplaritzant que servisca com a dissuasió als qui participen en protestes, reprimir la dissidència. La repressió contra la dissidència s’endureix i s’estén, amb multes, amb amenaces de presó que són un autèntic disbarat.

No ens callaran! No tenim por!

Confederació General del Treball del País Valencià

CAMPAÑA ANTIRREPRESIVA

Font: CGTPV.ORG