La jutgessa condemna les Encausades de la Conselleria per protestar contra la llei Wert

El jutjat d’instrucció número 1 de Palma ha resolt condemnar les 44 Encausades de la Conselleria a 720 € de multa per cadascuna, a raó de 8 euros al dia durant 3 mesos. A més, a cinc d’elles se les condemna per un delicte de lesions a pagar una multa 80 €, a raó de 3 euros durant 1 mes. Les multes en conjunt sumen 32080 €.

La pena imposada és inferior al demanat per la fiscalia i l’acusació, que demanaven un sis mesos de presó per cadascun d’ells i un any i mig de presó a set d’ells. Tanmateix, la defensa en demanava l’absolució, ja que apuntaven que la protesta havia estat pacífica, estava emparada per la llibertat d’expencausadesbressió i no constituïa cap tipus de delicte.

De fet, les úniques mostres de violència havien vingut de mà de la cap de gabinet de l’exconseller Bosch, Ana María Rodríguez, en colpejar a una de les persones que participà a l’acció, com diversos testimonis i vídeos gravats a l’instant confirmaven. Segons apunten varis dels assistents a l’acció, inclús les pròpies persones de la conselleria animaven i aplaudien les activistes.

Recordem que aquesta resolució ve després d’un complicat entramat administratiu i judicial, que pretenia condemnar les 44 persones que el passat 22 de maig de 2012 entraren de forma pacífica a la Conselleria d’Educació per protestar contra les retallades en l’educació pública.

Aquest dematí les Encausades de la Conselleria tenen previst reunir-se avui capvespre, per saber si es preveu recórrer la sentència o bé preparar futures mobilitzacions. Demà es durà a terme una roda de premsa, podeu seguir les novetats al compte de twitter: Som les encausades

Fonts:

http://encausatsconselleria.wordpress.com/ http://www.arabalears.cat/balears/ocuparen-conselleria-condemnats-desordres-public_0_1213078783.html

Vegeu la sentència de la jutgessa: Cliqueu aquí