#Vaga23O Per defensar l’educació pública, de qualitat i en la nostra llengua.

Des de la Coordinadora i la permanent de l’Assemblea General d’Estudiants de la Universitat de València, volem informar sobre la vaga del proper dia 23 d’octubre amb els lema “O els seus privilegis, o la nostra dignitat”. Aquesta vaga sols serà valida el dia esmentat, ja que cap associació d’estudiants de la nostra Universitat convoca altres dies. Ací us deixem la convocatòria que les diferents associacions de la Universitat, i amb la majoria de la representació estudiantil, ens han fet arribar:

“Convoquem a tot l’estmanifestacioudiantat a la propera jornada de Vaga del dijous 23 d’octubre per defensar l’educació pública, de qualitat i en la nostra llengua. Estem farts que l’educació la utilitzen les elits dirigents com a ferramenta per als seus interessos polítics, ideològics i dogmàtics. Després d’uns anys sofrint les retallades, la disminució de docència en la nostra llengua, el continu recolzament de l’educació privada, sexista, elitista i excloent, les conseqüències del Pla Bolonya, l’augment abusiu de taxes, la reducció de professorat i del personal de serveis i la destrucció de la precària educació pública amb la que ens formàvem en el passat. Ara, una vegada més baix el paraigües de la “crisi”, ens volen imposar una nova reforma educativa a l’àmbit universitari. L’anomenat pla 3+2 que volen implantar-nos, fet que ens implicaria canvis en l’estructura global del sistema universitari, deixant obsoletes les titulacions actuals aparegudes amb el Pla Bolonya, obrint, encara més, el pas a multinacionals i grans empreses per continuar el seu camí d’espoliació a l’estudiantat i reduiria, la ja limitada, independència educativa a les universitats. Els anomenats “Graus” passarien a ser de 3 anys mentre, tot i mantenir-se la pràctica impositiva a cursar Màsters, aquestos passarien a ser de dos anys, augment així els costos econòmics de tot l’estudiantat.

I és què això, conjuntament amb l’excessiu cost de les matrícules de Màster i la pràctica inexistència de beques per aquestos; farien pràcticament impossible l’accés a una educació universitària completa a l’estudiantat de classe treballadora. Aquesta exclusió del dret a l’educació apareix immersa en un context d’empobriment massiu de les classes populars del nostre País que impossibilita l’accés universal al sistema d’educació superior, que entenem una eina imprescindible per a avançar cap a la igualtat social. Els i les estudiants de València som conscients de que la resposta ha se der ferma i contundent. Apartada d’organitzacions còmplices de la destrucció del sistema educatiu com el «Sindicato de Estudiantes», allunyat de la realitat estudiantil de València. Nosaltres, apostem per una resposta unitària que siga capaç de reconstruir el sistema educatiu que volem, d’enderrocar els seus privilegis. *Per principis i per dignitat. Les manifestacions de la vaga del 23 d’octubre, seran de matí a les 11:30 des del quiosc del Campus de Tarongers i a les 12:00 a la porta de la Facultat de Geografia i Història, i per la vesprada a les 18:00 a la Plaça Sant Agustí de València. [Remitido por «Mesa de l’Assemblea General d’Estudiants»