Més de 200 entitats convoquen manifestació contra el feixisme i per les llibertats aquest dissabte 28 d’octubre

Des de les diverses col·lectivitats que convoquem aquest dissabte 28 d’octubre la manifestació unitària contra el feixisme i per les llibertats, la plantegem com un bloc únic i unitari. Per això es demana que no es porten pancartes divisòries en blocs amb sigles ni pamflets ni banderes de partits polítics, organitzacions, associacions, etc., per no visibilitzar-nos les unes sobre les altres. No obstant això, animem a portar banderes amb simbologia de lluites antifeixistes i mostrar la diversitat que també ens uneix.
Amb la unitat canviarem la Història.

“Contra el feixisme i per les llibertats” és el lema de la manifestació unitària convocada per més 200 entitats per al proper dissabte 28 d’octubre, a les 18 hores, a la Plaça de Sant Agustí de València. Entre les entitats convocants figuren plataformes, centre socials, entitats culturals, ecologistes, feministes, de joves, partits i sindicats que han decidit convocar una gran manifestació per donar una resposta massiva, unitària, plural i transversal a les agressions feixistes, masclistes i xenòfobes patides el passat 9 d’Octubre. Les entitats impulsores de la manifestació consideren necessari que la societat valenciana no es mostre indiferent davant d’aquestes agressions, tampoc d’altres que s’han produït recentment al llarg del País Valencià, i ocupe els carrers de la ciutat de València el proper dissabte.

La manifestació ha estat presentada en una roda de premsa a la Societat Coral el Micalet per portaveus que han informat sobre els motius i les qüestions tècniques de la manifestació i han llegit el manifest unitari. En aquest es diu que “El passat 9 d’octubre a la manifestació per la diada nacional del País Valencià -convocada cada any des de 1977-, el feixisme, aparentment latent els darrers anys a València, es va fer brutalment visible”. I afegeix: “L’alarmant impunitat amb la que van insultar i vexar (“puta, guarra, golfa o gorda”), amenaçar (¡os vamos a matar!; aneu-se’n a Catalunya! O ¡mañana nos vemos en el trabajo!”) i agredir a totes les persones que ens trobàvem a Sant Agustí o en altres punts de la manifestació, necessita de la complicitat d’un Estat i dels seus cossos policials, així com de determinats mitjans de comunicació. Uns assenyalen i altres actuen. Així, aprofitant el context polític generat arran de la situació a Catalunya, l’anticatalanisme va ser detonant i excusa per a activar el mecanisme de l’odi. Odi al diferent.”

Per les entitats convocants, “els fets del 9 d’octubre no són un atac contra les persones que es vam manifestar, sinó que són un atac directe contra totes aquelles persones que entenem que tenim dret a viure la vida amb llibertat. Perquè ahir vam ser nosaltres i demà pots ser tu. Per això, la indiferència mai pot ser la resposta contra el feixisme. Perquè amb la indiferència el feixisme creix, es normalitza i s’organitza.”


A més, “aquesta convocatòria és només un ‘punt de partida’, un ‘prou’ i un ‘recuperem els carrers’. Perquè l’antifeixisme no és qüestió d’un dia, sinó que és una pràctica i actitud diària que hem d’exercir totes des de tots els àmbits: a les nostres feines, al bar, al gimnàs, al mercat, a l’escola o institut… a tot arreu. Perquè el feixisme avança si no se’l combat.”.

Per tot açò, s’ha convocat la manifestació dissabte 28 d’octubre, que iniciarà la marxa a les 18 hores, a la Plaça de Sant Agustí, i acabarà a la Plaça Amèrica, on es llegirà el manifest unitari per part de persones significades en la lluita per les llibertats i la democràcia i contra el feixisme.

Finalment, les entitats convocants fan una crida a la societat valenciana a acudir a la manifestació, i a treballar cada dia, per combatre al feixisme i la xenofòbia i per denunciar públicament a aquelles entitats i persones que promouen l’odi i la violència en qualsevol àmbit de la nostra societat.