Milers d’estudiants valencianes en vaga contra la sentència «repugnant» de ‘La Manada’: «No podem tolerar la impunitat»

Estudiants valencians s’han sumat a la vaga convocada aquest dijous a tot Espanya en instituts i facultats per a exigir l'»expulsió» dels membres del tribunal del juí a ‘La Manada’ i protestar per una sentència que consideren «lamentable i repugnant».

«No podem tolerar la impunitat», ha expressat aquest dijous en declaracions a Europa Press la representant del Sindicat d’Estudiants Lliures i Combatives Isabel Aguilar a la plaça de l’Ajuntament de València, des d’on ha eixit una manifestació en què s’han escoltat càntics com ‘Masclista el que no bote’, ‘No és abús, és violació’ o ‘Vosaltres, masclistes, sou els terroristes’.
Les concentracions s’han repetit arreu el territori nacional i, en el cas de la Comunitat Valenciana, han tingut lloc, a més de València, en municipis com Castelló, Alcoi i a Sant Joan d’Alacant.

Isabel Aguilar ha explicat que «paralitzen» l’educació per «una sentència que ens afecta a totes»: «Ens sembla repugnant i no ho podem permetre, no ens podem quedar parades». Ha considerat necessària la vaga perquè «s’ha demostrat en els últims anys, sobretot la joventut ho hem vist, és que l’única via és la mobilització i l’organització».

«L’única forma de tirar arrere totes les retallades i sentències com aquesta és la mobilització de la joventut i de tota la classe treballadora», ha emfatitzat.

«LLÀGRIMES DE COCODRIL»

Ha sostingut que la Justícia no protegeix les dones i tampoc considera suficient la comissió convocada pel Ministeri de Justícia per a revisar la tipificació dels delictes sexuals després de les sentència de ‘La Manada’: «S’estan plorant llàgrimes de cocodril mentre s’implanten mesures que afecten directament les dones, com les retallades en educació pública, que ataquen directament la dona treballadora i les joves de famílies treballadores o la reforma laboral o els desnonaments»

 

«L’única forma en la qual estarem satisfetes és que aquest govern retire totes les retallades, que demostren realment que estan a favor que les dones treballadores puguem continuar vivint tranquil·les. Aquest govern no està per eixa tasca», ha considerat.

Per això, ha expressat el seu desig que «aquesta vaga a nivell estatal siga l’impuls per a continuar les mobilitzacions i la lluita en aquest sentit» i que servisca per a «cridar-li a aquest govern i a aquests jutges que no acceptarem cap sentència més i que volem que se’n vagen a les seues cases».