València prepara les Falles per a l’1 de setembre a l’espera de la decisió de Sanitat

L’Ajuntament de València continua amb els tràmits habituals previs a la celebració de la setmana fallera, que en aquest inusual any està prevista entre l’1 i el 5 de setembre. El consistori ja ha preparat el protocol de seguretat rutinari per als actes pirotècnics, com qualsevol any normal, a l’espera que la Conselleria de Sanitat prengui una decisió de quina i com es pot celebrar en funció de la situació sanitària.

La regidoria de Protecció Ciutadana, i en concret el departament de Bombers, va aprovar dijous passat el “Protocol d’actuació municipal Falles 2021”. Així doncs, el document al qual ha tingut accés aquest diari explica que la regidoria de Cultura Festiva va encarregar l’elaboració d’aquest pla d’actuació atès que, com cada any, aquesta setmana comporta “un programa d’actes amb una important participació ciutadana” i es busca comptar “amb la deguda protecció municipal”.

Així doncs, el protocol consta d’un detallat calendari d’actes pirotècnics, els seus corresponents dispositius de seguretat -aquí entren Policia Local, Bombers, Protecció, tècnics municipals d’Arquitectura, ambulàncies, etcètera-, i les mesures que cal prendre en cadascun dels casos. Es tracta de trets pirotècnics en diferents barris de la ciutat entre l’1 i el 5 de setembre, així com la Cremà de les falles municipals en la matinada del dia 5 al 6.

D’aquesta manera, el consistori compleix amb l’obligació de dur a terme aquest protocol, si bé encara es desconeix com es desenvoluparà la setmana fallera en tots els seus aspectes. Per això el document explica que, “en tot cas, durant la celebració d’aquests actes i en el muntatge i desmuntatge de les instal·lacions, s’han de complir els criteris i les mesures de prevenció i protecció vigents respecte a la covid-19 establertes per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, així com qualsevol altra consideració dictada per les autoritats sanitàries corresponents”.