Baldoví demana a Espinosa de los Monteros que dimitisca després de la ratificació de la seua condemna pel Suprem: «Li condemnen, dimiteix, es va. El que vosté demanava»

El portaveu de Compromís-Equo en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha reclamat aquest dimarts al portaveu de Vox en la Cambra Baixa, Iván Espinosa de los Monteros, que dimitisca i deixe el seu escó després de conéixer-se, a través d’eldiario.es, que el Tribunal Suprem ha ratificat la seua condemna al dirigent de l’extrema dreta per les irregularitats en les obres de la seua casa de Madrid.

«Hui fa just dos mesos en aquesta mateixa tribuna el senyor Espinosa de los Monteros acomiadava alegrat a un bon diputat, Alberto Rodríguez», començava Baldoví la seua intervenció en el marc del debat de la presa en consideració de la llei d’habitatge registrat, entre altres, pel seu grup. «Dos mesos després el Suprem ratifica la condemna al senyor Espinosa de los Monteros per deixar de pagar part de les obres del seu luxós casoplón de quatre plantes i 542 metres quadrats, amb ascensor, piscina i garatge, que okuparon amb ‘k’, sense llicència de l’ajuntament», afegia.


Es tracta, segons Baldoví, de la «ultradreta caviar». «A mi m’agradaria que fora coherent amb les seues pròpies paraules i abandonara voluntàriament el seu escó perquè seria el just, no?», s’ha preguntat. «Li condemnen, dimiteix, es va. El que vosté demanava», li ha dit. Una vegada acabada la seua intervenció, Espinosa de los Monteros ha demanat la paraula «per a aclarir que la casa no té quatre plantes, té cinc».