Estudiants de la UV acampen indefinidament en contra del genocidi a Palestina ✊

Un grup d’estudiants universitaris, reunits en l’Acampada Palestina UV, ha decidit acampar durant la nit d’este dilluns al dimarts en la facultat de Filosofia de la Universitat de València «en suport del poble palestí i contra el genocidi d’Israel»,

Des de l’Acampada Palestina UV han destacat, en un comunicat, que este dilluns han iniciat el primer tancament en una universitat de l’Estat espanyol per a «donar suport al poble palestí i en contra del genocidi» i han convidat a la població a tancar-se en la facultat amb ells. En este sentit, han fet una crida a acudir abans de les 21.00 hores, ja que l’edifici tanca des de les 21.30 fins a les 7.30 hores.


Han demanat que els qui acudisquen porten material per a dormir -sacs, tendes de campanya-, materials com a pancartes o banderes de Palestina, aigua i «molta energia». «Serem ací tancats el temps que siga necessari», han assegurat.

La UV ha insistit que permetrà l’acampada dels estudiants «sempre que es garantisca la integritat de les instal·lacions i el funcionament ordinari de la universitat», i ha recalcat que, com a institució universitària, va expressar –«tant en els òrgans de govern com en el claustre»– el seu suport a la posició de l’ONU sobre la «necessitat de crear l’Estat palestí» i la posició del Govern d’Espanya.


Així mateix, ha asseverat que no té actiu cap conveni amb cap universitat d’Israel i ha denunciat «tant les accions terroristes contra l’Estat d’Israel com la *sobrerespuesta militar desencadena per l’Estat d’Israel».