Vuit estudiants seran jutjades per la seva participació a la #PrimaveraValenciana

Mentre que cap policia ha estat condemnat per la repressió exercida, les joves s’enfronten a penes que podrien suposar importants multes econòmiques fruit del judici de faltes per desobediència, desordres públics i lesions a policies

Vuit de les joves detingudes durant la primera jornada de l’anomenada ‘Primavera Valenciana’ ara fa més d’un any i mig seran jutjades el pròxim dimarts 17 de setembre a la Ciutat de la Justícia de València. Si bé va ser la detenció d’un estudiant de l’IES Lluís Vives la que va desencadenar el moviment, les detencions d’aquesta primera jornada de protesta van ser les que van contribuir a augmentar la indignació de les manifestants que, al llarg d’una setmana, van protestar per l’alliberament de les persones detingudes i per un ensenyament públic i de qualitat, protagonitzant un dels episodis de mobilització més destacats de la història recent del País Valencià.

Les dures imatges de la repressió policial durant aquells dies de febrer de 2012 resten a la memòria col·lectiva de tothom. El record de les càrregues, dels cops de porra i de la violència emprada pels agents van fer la volta al món gràcies als mitjans de comunicació, igual que les declaracions del cap superior de la policia a València, Antonio Moreno, referint-se a l’estudiantat com “l’enemic”, paraules que van donar lloc a un dels lemes més emblemàtics de la protesta: “Som el poble, no l’enemic”. El moviment social que es va generar durant aquella setmana va aconseguir treure al carrer no només joves estudiants, sinó molts més sectors de la societat valenciana com ara pares, mares i docents que van contribuir amb la seva mobilització a donar una imatge de compromís i fermesa davant la repressió viscuda.

La repressió durant la ‘Primavera Valenciana’ va tindre com a conseqüència fins a 29 persones detingudes i més de 230 multes per via administrativa, la majoria d’aquestes imposades a joves que van ser encerclades per la policia i identificades una per una mentre reclamaven, a les portes de la comissaria de Sapadors, l’alliberament de les vuit detingudes durant la primera jornada de protestes. Ara, aquestes vuit estudiants (6 nois i 2 noies) seran jutjades per faltes i s’enfronten a multes quantioses que poden ascendir a milers d’euros en el seu conjunt.

Durant aquells dies tampoc no es va comptabilitzar el nombre de persones ferides, però els serveis d’urgència de la capital del Túria van atendre desenes de joves que arribaven amb contusions i ferides de diversa consideració, tal i com demostren els nombrosos parts de lesions mostrats per manifestants. Es va arribar a parlar de la irrupció d’agents de la Policia Nacional espanyola als centres hospitalaris per tal de requisar els informes mèdics sobre les suposades agressions.

Mentre ara, un any i mig després dels fets, es jutja aquestes vuit estudiants, cap dels policies que va participar en la contenció de les protestes ha estat condemnat. Diversos jutjats de València han absolt a membres de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) que havien estat denunciats per maltractaments per part d’alguns manifestants al no considerar-se provada l’acusació.

Event de recolçament :https://www.facebook.com/events/1409007342660188/

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Vuit estudiants seran jutjades per la seva participació a la #PrimaveraValenciana/martes día 17 de Septiembre | Lejos del tiempo
  2. Vuit estudiants seran jutjades per la seva participació a la #PrimaveraValenciana | Radio Malva 104.9 fm
  3. Ràdio Klara 104.4 FM València » Blog Archive » Vuit estudiants seran jutjades per la seva participació a la PrimaveraValenciana

Los comentarios están cerrados.