La premsa planta a Císcar en solidaritat amb canal 9

Roda de prensa Císcar RTVV tancaEn protesta pel tancament de Canal 9, aquest migdia els periodistes de tots els mitjans han plantat el govern valencià i no han assistit a la conferència de premsa del consell. Segons fonts de la presidència del govern valencià, la conferència de premsa del vice-president i portaveu del govern, José Ciscar, s’ha fet sense cap periodista a la sala.

Les mateixes fonts han assenyalat que, prèviament, hi havien entrat alguns periodistes però que n’han tornat a sortir tan bon punt ha començat la conferència de premsa. Entre els punts de l’ordre del dia, Ciscar ha fet referència a l’acord sobre el tall de l’emissió de RTVV, que s’ha fet efectiu a les 12.19.

La conferència de premsa, que ha durat uns deu minuts, s’ha fet al municipi d’Ibi (Alcoià) el dia que Canal 9 ha hagut de deixar d’emetre. El Departament de Presidència ha justificat el canvi de lloc, dient que és habitual que es facin plens del consell en diversos municipis del País Valencià i ha posat d’exemple el ple de fa pocs dies a Santa Pola.

Canal 9 ha deixat d’emetre a les 12.19 hores, després d’haver-hi entrat la policia espanyola, en compliment de la decisió del govern d’Alberto Fabra. Els darrers minuts d’emissió de Canal 9, els treballadors s’han reunit al plató, des d’on tota la nit s’havia emès una programació especial, amb crits de ‘Fabra dimissió’ i protestant contra la decisió del govern valencià, que han titllat de ‘cop d’estat’.