Les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals exigeixen visibilitat i drets

Lambda-Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals se sumarà demà. 8 de març, a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de València baix el lema “La revolució serà feminista o no serà”, mostrant un any més el seu rebuig a la doble discriminació que encara viuen les doles lesbianes, bisexuals i transsexuals, per la seua condició de dones i per la seua orientació sexual o identitat de gènere.

Des de Lambda assenyalen que “l’arrel del masclisme i la LGTBfòbia és comuna, pròpia d’un sistema patriarcal i heteronormatiu que condemna a dones lesbianes, bisexuals i transsexuals a la discriminació, la invisibilitat i la violència, que són patides en els àmbits familiar, educatiu, laboral i sanitari”.

Fani Boronat, coordinadora general de Lambda ha remarcat, a més, que “aquesta desigualtat estructural l’hem vist pronunciada aquests anys, ja que les dones LTB som més vulnerables davant la crisi, sobretot les més joves i les dones transsexuals, amb altíssimes taxes d’atur que les condemnen, amb freqüència, a l’exclusió social”.

Per açò, Lambda fa una crida a tota la societat a sumar-se a la manifestació d’aquest diumenge 8 que eixirà a les 11.30 hores des de la Plaça de Sant Agustí, amb la intenció de deixar en evidència que a 2 mesos de les eleccions municipals i autonòmiques segueix pendent la igualtat real i efectiva de les dones, de totes les dones, enfront dels homes.

Les reivindicacions de Lambda per a aquest dia se subtancien en la n ecessitat de respectar una vivència de gènere lliure de tot concepte estereotipat. Que ningú ens diga com ser dones, una situació especialment estressant en el cas de les dones transsexuals. També requereixen que el model de relaciones afectivosexuals quede lliure dels prejudicis i d’imposicions heterosexistes.

Demanen i proclamen el dret a decidir si ser o no mares i protecció dels drets reproductius dins del sistema sanitari públic. Per a Lambda, “ser dona no és sinònim de mare, però aquelles de nosaltres que vulguem ser mares hem de tindre els mateixos drets que la resto de les dones per accedir a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública”.

Reclamen una educació en diversitat sexual, de gènere i familiar; per arrancar d’arrel la discriminació social i aconseguir la igualtat real que mereixem. Les lleis han posat els ciments, però per a acabar amb la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia és necessària una educació en valors que promoga l’empatia i reconega allò tan essencial com el lliure desenvolupament de les persones, així com ho estableix la pròpia Constitució.

07/03/15 10:24 VALÈNCIARAQUEL ROVIRA

feminista

El Punt Avui