Estudiants en guerra contra la Universitat Catòlica per culpa de la paralització de les beques

Les universitats privades son empreses i, per això, intenten treure el màxim benefici possible de la seua activitat. Un dels llocs per treure diners, apart de les estratosfèriques tases de matrícula, és l’Estat, i és per això que han recurrit davant del tribunal superior el fet de que no se li destinen diners de la Generalitat, diners públics. Aquesta acció deixa en stand by els diners públics que han de destinarse als i les estudiants valencianes, i que no podran ser entregats fins que es resolga la trifulca judicial, diners que ja habitualment arriben ben tard a l’estudiantat.

ArzobispoValenciaDes de la federació del Front d’Estudiants de València volem expressar que:

1. Estem totalment en contra de la destinació de fons públics per a les universitats privades, mentre les públiques es deterioren, estan en mal estat, retallen en PAS i PDI i eliminen graus i places.

2. Exigim que la universitat pública oferte les places suficients i totes les carreres per a que cap jove es veja obligat a matricularse en la privada, gastan els diners de les seues families en l’educació que l’Estat hauria de costejar-nos.

3. Denunciem que els diners per a bèques de tants i tantes joves puga bloquejar-se d’aquesta manera pel sol recurs judicial d’una empresa privada.

4. Animem als i les estudiants de les universitats privades a organitzar assemblees i seccions sindicals també a les seues facultats, enfortint la lluita per una educació gratuïta i de qualitat, on el preu i la qualitat educativa no depenguen de si es tracta d’una universitat privada o pública, sino que ambdós factors estiguen assegurats: gratuïtat i qualitat.

Federació de València del FdE – 28 d’Agost del 2016