(Vídeo) Un grup de policies locals de Portocristo agredeix un menor al crit de «ven aquí, maricón»

Durant la nit d’aquest dissabte un grup de policies locals de la localitat de Portocristo va agredir tres menors d’edat fent ús de la força i de les porres extensibles, segons ha informat l ‘inspector en cap de la Policia de Manacor, Antoni Sureda, a l’ARA Balears. El vídeo de l’agressió s’ha fet viral a les xarxes socials. Durant el minut de duració del vídeo, es pot escoltar com els policies es dirigeixen als menors amb frases vexatòries com «ven aquí, maricón» i amenaces com «tócame, que te vas a enterar».


En un moment de l’agressió, el menor informà, de manera repetida, als policies que té 16 anys i que no vol cap problema amb ells. La resposta del agents de seguretat va ser: «¿Ah, sí? ¡Ostia, qué bien!».

Tot i que es desconeixen, per ara, les causes per les quals el grup de policies atacà els joves, l’inspector en cap de la Policia de Manacor, Antoni Sureda, ha qualificat de «mala actuació» l’acte dut a terme pels agents de Portocristo. Sureda ha confirmat que el que es veu a les imatges «és el que va passar» i encara que assegura que «es desconeix el context» ha volgut remarcar que «sigui el context que sigui, un policia no pot dirigir-se mai amb aquests termes a cap persona». L’inspector també ha declarat que el cas està en mans de l’inspector de la Unitat Territorial de Costa i que «serà ell qui decidirà si s’obre expedient o no als policies per aquesta actuació».
L’Ajuntament de Manacor mostra el rebuig davant l’actuació policial i investigarà els fets
L’Ajuntament de Manacor ha informat mitjançant un comunicat que estudiarà «les circumstàncies i la seqüència completa dels esdeveniments que varen tenir lloc a Portocristo la nit de dissabte dia 20 entre diversos agents de la policia i un grup de joves que recull un vídeo que s’ha fet viral a través de les xarxes socials». El regidor d’Interior, Miquel Perelló, ha mostrat el seu rebuig davant l’actuació policial: «En tot cas, hem de lamentar algunes de les paraules que recull el vídeo i per això condemnam les expressions homòfobes que alguns dels agents varen fer servir». Perelló ha afegit que «des de l’Ajuntament investigarem aquesta actuació i activarem tots els protocols pertinents per continuar millorant dia a dia les actuacions policials».

Segons es constata a l’informe, els policies locals de la Unitat Territorial de Costes varen demanar a un grup de joves que baixassin el volum de la música que escoltaven a la via pública. Poc temps després, els policies els tornaren a requerir que baixassin la música i va ser llavors que el grup de joves va resistir-se a ser identificat. En aquests moments, segons l’informe, un dels components del grup va intentar agredir un dels agents. Els agents varen informar que per prevenir una nova agressió varen desenfundar els elements d’autoprotecció (les porres extensibles). Segons el que recull l’informe policial, l’agressor intentà fugir del lloc dels fets i un dels agents va aconseguir aturar-lo fent-li la traveta. Finalment, es va aconseguir traslladar l’individu a les dependències policials i es varen localitzar els seus pares, que varen acudir-hi immediatament.

L’Ajuntament de Manacor ha activat un protocol per aclarir els fets i decidir quines seran les mesures que s’activaran contra els agents que atacaren físicament i verbalment els menors de Portocristo.

Fuente: Ara.cat