Totes som Jenni

Comunicat oficial d’Intersindical Dones

Des del final del Mundial de Futbol Femení d’enguany, guanyat per l’equip estatal, Intersindical Dones ha denunciat per xarxes socials l’acte masclista del “bes de Rubiales a la jugadora Jenni Hermoso, així com, ha secundat tots els comunicats realitzats per plataformes feministes denunciant aquest fet i demanant la dimissió de Rubiales.


Continuem en la mateixa línia de denúncia davant aquest “assetjament sexual” i exigim al costat d’altres Plataformes la destitució d’aquest “home” que sembla eixit de les cavernes. Des d’aqueix dia en què van ocórrer els fets aquest cas s’ha anat desenvolupant en diverses etapes que totes i tots hem seguit en premsa. La conclusió és clara, el bes de Rubiales és un acte de poder que prové d’un masclisme ranci que va embrutar un fet històric per a l’esport espanyol i per a totes les joves i xiquetes de l’Estat que ara sí que veuen unes referents en el futbol.

Aquest “personatge” compta amb diverses denúncies en aquest moment, encara que la Federació Espanyola de Futbol ha realitzat aquest matí una assemblea per a parlar del tema. No eixim de la nostra sorpresa veient que l’RFEF s’està prenent aquest assumpte amb tan poca “vergonya” i tranquil·litat. El masclisme és evident en aquesta Federació i entre aquests masclistes de manual trobem la frase col·loquial: “Hui em tapes tu, demà et tape jo”. No hem d’oblidar que moltes de les futbolistes espanyoles no van acudir al mundial per denunciar en el seu moment els comportaments “no apropiats” cap a elles per part del seu entrenador, Vilda, al qual van qualificar de “dictatorial i malaltís”. La Federació no les va secundar, i fins i tot les va trair, i se’ls va obligar a demanar perdó per les acusacions. Les futbolistes que no ho van fer no han pogut jugar el Mundial.

Pel que, siguem realistes, el fet masclista de *Rubiales és la punta d’un iceberg en l’esport i evidència els pocs progressos en igualtat que s’han aconseguit en molts camps de la nostra societat.

Jenni Hermoso després de tanta polèmica i coacció ha decidit condemnar la conducta de Rubiales i demana “mesures exemplars”. La representarà l’associació Futpro (formada per dones futbolistes que competeixen en l’Estat espanyol, que defensa els drets laborals de les jugadores). Ha decidit fer aquest pas d’una forma valenta, perquè ja va deixar clar que “no li va agradar”, i encara així, la van obligar a fer un vídeo no donant importància al fet. El denunciable i menyspreable és que ens trobem en la premsa esportiva portades com la de l’AS d’ahir on en titulars grans es diu: “ *Jenni deixa caure a Rubiales” mentre la jugadora besa la Copa del Món que van guanyar “elles” i a la qual besa perquè vol, no perquè l’obliguen.

Des d’Intersinsical Dones i Intersindical Valenciana continuarem manifestant el nostre suport a aquesta futbolista, al seu equip i a totes les dones que es decidisquen a denunciar el masclisme que es “pateix en la nostra societat” i que en molts camps es veu soterrat pel “poder dels homes en una societat patriarcal”.

#Rubialesatucasa

#Rubialesdimisión

#Imparables8M

25 d’agost 2023