Un nou represaliat per la vaga del 14N

Dos mesos després de l’última vaga general, la brigada d’informació de la Policia Nacional ha detingut un militant de l’esquerra independentista.
La detenció del membre de la CUP i afiliat a la COS s’ha produït sobre les 7:40 del matí quan es dirigia a la feina.
Cap a les 10:30, l’advocada d’Alerta Solidaria ha pogut veure al detingut, que no ha declarat a comissaria. I poc després s’ha tingut accés a l’atestat en què es relacionava amb l’acció que es va realitzar en una oficina de La Caixa de la plaça de Sant Agustí.
A les 12h s’ha convocat una concentració de suport a la que han acudit unes 50 persones. La Policia Nacional espanyola els ha identificat a tots i els ha obligat a situar-se a més distància de la comissaria. Després el detingut ha estat traslladat a Sapadors i ha passat a disposició judicial, tot i que encara no se’n saben més detalls. Un centenar de persones s’han concetrat davant el jutjats des de primera hora de la tarda.

Denúncia de La Caixa
L’esquerra independentista va reivindicar una acció contra una oficina de La Caixa que va consistir en el llançament de pintura roja sobre un ninot que simulava una víctima de l’especulació immobiliària i les hipoteques. El ninot en qüestió va recórrer durant tot el matí els carrers de València de la mà dels diversos piquets que van participar en la vaga general. La vaga general es va tancar a València amb 14 detencions, com ja va informar Alerta Solidaria.
La detenció s’ha produït arran d’una denúncia de La Caixa, la policia hauria identificat les empremtes del militant independentista en un cartell usat en l’acció, i l’acusen de danys al caixer per la pintura llençada.