Manifestaciò en Alacant, València y Castelló en favor del canal 9 alliberat #SíaRTVV

Manifestaciò en Alacant, Valencia y Castellò en favor del canal 9 alliberat

Manifestaciò en Alacant, Valencia y Castellò en favor del canal 9 alliberatAmb el lema ‘#RTVVnoestanca. És la teua’, els treballadors de Canal 9 es manifestaran demà dissabte, a les sis de la tarda, a Alacant, Castelló i València. Aquesta mobilització servirà perquè els treballadors segueixin mostrant el seu rebuig al tancament, tal com ja han estat fent aquests últims dies en antena.

TERCERA JORNADA DE PROTESTA CONTRA EL TANCAMENT DE CANAL 9

El comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), que ha convocat les manifestacions, ha emès un comunicat en què afirma que la societat valenciana reclama una ràdio i una televisió públiques, en valencià i de qualitat, que vertebri la comunitat i sigui una eina de participació democràtica.

Segons avança Efe, el comitè critica que «són altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertit en un instrument de manipulació i propaganda» i «són altres els que han portat a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han buscat el benefici propi en comptes del benefici social».

Ara, continua, «volen tancar RTVV els mateixos que l’han portat al desastre econòmic i el descrèdit social».

Recorda que una llengua sense presència en els mitjans de comunicació és una llengua «condemnada a una mort lenta», així com que RTVV hauria de ser «garant» dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial.

AUDIÈNCIA TRIPLICADA

En una roda de premsa, el comitè d’empresa de RTVV ha defensat que estan complint amb el servei a la ciutadania en l’empresa pública, com demostren les dades d’audiència de dimecres passat, en què es va triplicar la mitjana habitual.

En una roda de premsa celebrada en una seu de CCOO, pròxima al Palau de la Generalitat, han defensat que la decisió dels treballadors de gestionar la programació després de la dimissió de la directora general, Rosa Vidal, i dels altres quatre membres del consell d’administració de RTVV a proposta del PP, ha estat «un exercici de responsabilitat» davant «un incendi provocat per uns autors que han fugit».

Els representants sindicals han reclamat avui a la societat que escenifiqui el rebuig al tancament en les manifestacions convocades per demà a la tarda a les tres províncies. La de València sortirà de la plaça de Sant Agustín i finalitzarà davant del Palau de la Generalitat.

Segons han indicat, el nou director general de RTVV, Ernesto Moreno, nomenat ahir per un decret llei del Govern valencià, ha anat aquest matí al seu lloc de treball i el comitè ha sol·licitat una entrevista amb ell.

MODIFICAR LA LLEI

El comitè està analitzant la manera legal de revertir el decret llei aprovat ahir pel Govern valencià per modificar la llei de RTVV i nomenar el nou director general perquè «hi ha coses que semblen qüestionables», com que els nous membres del consell d’administració nomenats ahir puguin no tenir el perfil exigit legalment.

Després de la roda de premsa del comitè, un centenar de treballadors s’han concentrat als voltants del Palau de la Generalitat, que estava acordonat amb tanques i vigilat per la Policia.

S’ha produït un petit forcejament entre treballadors de RTVV i els agents que custodiaven el Palau de la Generalitat després d’intentar accedir al recinte.

Fuente: elperiodico.com