Un crit unànime contra el tancament de RTVV #RtvvNoesTanca

vealeic60.000 persones es van manifestar ahir pels carrers de València i decenes de milers més en Castelló i Alacant, en suport als treballadors de RTVV i contra del tancament de l’ens públic, sota el lema «#RTVVnoestanca. És la teua». Les manifestacions havien estat convocades pel Comitè d’empresa.

A València, la manifestació va començar a la sis de la tarda a la plaça Sant Agustín i, seguint a una carrossa que simula un plató de televisió, s’ha dirigit des d’allí amb normalitat pel carrer Sant Vicent fins a arribar a la plaça de la Verge que s’ha omplert de milers de Valencians que protestaven i cridaven contra el Palau de la Generalitat. «Fabra dimissió» o «RTVV, no és tanca», han estat alguns dels càntics que s’han pogut escoltar. Allí, els actors Ferran Gadea ‘*Tonet’ i Rosana Pastor han llegit un manifest en defensa de la ràdio i televisió pública i de qualitat.

El manifest  destaca la importància de RTVV per a la preservació de la cultura, tradicions, identitat i llengua dels valencians. «Una llengua sense presència als mitjans de comunicació és una llengua condemnada a una mort lenta», assenyala. I continua: «Tenim dret a una ràdio i televisió publica i plural, com una eina de preservació del país i de vertebració democràtica. Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem i eixa RTVV és possible».

El comitè insisteix que «són uns altres els qui han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en una eina de manipulació i propaganda; són uns altres els qui l’han duta a la ruïna amb una gestió nefasta i els qui han buscat el benefici propi enlloc del benefici social».

Font:LLibertat.cat