Finalment sí que hi ha acord entre EU, Podem i Compromís per al 26J

Finalment hi haurà un gran pacte de l’esquerra valenciana. Passades les 14 hores d’aquest divendres -i a falta de 10 hores perquè s’acabe el termini per presentar coalicions davant la junta electoral-, Compromís, Podem i Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) han segellat l’acord per concórrer junts a les eleccions del pròxim 26 de juny. Les dues formacions que van formar coalició el passat 20 de desembre han aconseguit sumar finalment a EUPV oferint-li un lloc de sortida en la llista per València. Així, el partit d’esquerres ocuparà el número 5 per aquesta circumscripció, amb la qual cosa quasi garantiria que el candidat d’Esquerra Unida, Ricardo Sixto, es converteixi en diputat.

compromis-euEn la circumscripció de Castelló, Compromís seguirà ocupant el número 1, Podem el 2 i Esquerra Unida el 3. A Alacant, l’1 seguirà sent per a Podem, el 2 de Compromís, el 3 de Podem, el 4 el compartiran Compromís i Podem -ocupant l’escó dos anys cada partit si l’aconsegueixen-, el 5 per a Podem i el 6 serà per a Esquerra Unida.

Joan Baldoví, Àngela Ballester i Glòria Marcos -representants de Compromís, Podem i Esquerra Unida, respectivament- han valorat positivament un acord que «malgrat les complicacions» que han hagut per tancar-ho, satisfà a totes tres formacions ja que consideren que amb aquest gran acord de l’esquerra estan en disposició de ser la força més votada al País Valencià

Font: Ara