Paralitzen el desnonament de Clemència, les seues dues filles i dues netes menors a València

La pressió exercida per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) ha aconseguit paralitzar aquest dimecres el desnonament de Clemència, les seues dues filles i les seues dues netes del pis en el qual resideixen a Mislata. Diversos membres de la plataforma s’han presentat a les portes del seu habitatge, dins i fora de l’edifici, davant l’arribada de la comissió judicial i finalment la jutgessa ha suspés el llançament per motius de «seguretat», han explicat fonts de la PAH.


Segons la plataforma, durant el matí s’han viscut alguns moments de tensió i fins i tot s’ha produït algun «forcejament» amb les forces policials quan intentaven traure a la gent de l’entrada de l’edifici, fins que finalment la jutgessa ha decidit suspendre el desnonament, amb vista a assenyalar una nova data més endavant.


De fet, en el marc de les protestes per a evitar el desnonament, diversos membres de la *PAH i de CGT han sigut «identificats», apuntava el sindicat en el seu compte de Twitter.

Des de la *PAH s’han mostrat «contents» amb la paralització del desnonament i esperen que això permeta al jutjat analitzar tota la documentació presentada per a impedir que tiren a Clemència i la seua família, en situació de vulnerabilitat, de l’habitatge en la qual resideixen.

En aquest sentit, la plataforma recorda que «el mateix jutjat» que hui havia decretat el seu desnonament abans havia «reconegut a la família de Clemència el dret a romandre en el seu habitatge fins a 2024».

Clemència va perdre l’habitatge al no poder continuar pagant el préstec hipotecari que tenia amb Bankia, per mitjà d’un procediment d’execució hipotecària que va culminar amb l’adjudicació de la propietat i va sol·licitar la possessió de la finca, però, en acollir-se a la moratòria prevista en l’article 1 de la llei 1/2013, es va dictar acte per aquest jutjat que li permetia quedar-se durant el temps que va anar ampliant-se normativament, el penúltim fins a maig de 2020 i hui fins a maig de l’any 2024.

Ara bé, Bankia va cedir l’immoble a *Gramina *Homes SL, un fons voltor que, en lloc de personar-se en el procediment d’execució i estar als acords en aquest, va iniciar «un nou procediment de desnonament per precari, tractant els com Ignorats ocupants», expliquen des de la plataforma.

Per a la *PAH «aquest comportament no és casual, està motivat per la cerca deliberada d’incomplir el marc normatiu i impedir el seu dret a romandre en l’habitatge en el procediment d’execució hipotecària citat. És a dir, que la pretensió de *Gramina *Homes de tractar-los com un precari, suposa mala fe de l’entitat en interposar aquesta demanda», assegura.

A més, la *PAH censura també l'»incompliment» de la normativa estatal actual que impedeix els desnonaments de famílies vulnerables sense alternativa residencial, almenys fins al 28 de febrer, sense excloure l’exigència de major vinculació dels propis afectats.