Roses blanques en un homenatge a Cristina, última víctima de violència masclista

  • Centenars de dones s’han concentrat aquest dijous en la plaça de l’Ajuntament de València per a rendir un homenatge a Cristina, assassinada suposadament per la seua parella dissabte passat, i ho han fet portant roses blanques, una de les flors preferides de la jove advocada.

Familiars de la dona valenciana, companys de treball, membres de la Falla Maestro Gozalbo-Conde Altea, a la qual pertanyia Cristina, així com representants de l’Ajuntament, la fallera major i la seua cort d’honor i ciutadans en general han mostrat el seu rebuig per l’assassinat masclista i han demanat que es faça justícia.


Durant la concentració, en la qual s’han succeït les abraçades i les mostres de dolor, s’ha guardat un minut de silenci amb els braços enlaire mostrant les roses blanques, i després d’un prolongat aplaudiment en record de la jove, s’han depositat les flors al voltant d’un piló de la plaça.

La mort de Cristina el passat 2 de desembre en ple centre de València, l’últim crim masclista a Espanya, eleva la xifra de víctimes mortals per aquesta xacra a 38 en el que va d’any i a 1.119 des de 2003.
Agents de la Policia Nacional van trobar el cos sense vida de la dona, de 30 anys, el matí del passat dissabte, en un habitatge del carrer Conde d’Altea, en el barri de l’Eixample, i van detindre a la seua parella sentimental, de 35 anys, que dilluns passat va ingressar a la presó provisional per almenys un delicte d’assassinat.

Cristina, filla d’un empresari de la comunicació mort en 2012 en un accident de trànsit, treballava en l’empresa Ad infinitum, dedicada a l’adquisició, explotació i alienació de finques rústiques i urbanes, així com a l’adquisició i venda de titulars de valors de renda fixa i variable.

Aurelio Sanz, president de la falla a la qual pertanyia la jove assassinada, ha assegurat als periodistes que el món faller està de dol: «Ha sigut un colp dur perquè han matat a una de les nostres, una fallera excepcional i una persona meravellosa».

«Li han arrabassat la vida als 30 anys de la forma més cruel que es pot arrabassar», ha indicat Sanz, qui ha afegit que la comissió està «tremendament afectada» i s’han suspés els actes previstos per a aquesta setmana.

Segons Sanz, «costarà recuperar-se d’un colp tan dur i tan injust», i ha explicat que han demanat a la gent que acudira a la concentració amb una rosa blanca perquè era la flor que li agradava a Cristina.

La regidora d’Igualtat, Lucia Beamud, ha destacat que estan «orgullosos» i «emocionats» per la resposta dels valencians i valencianes a la convocatòria del minut de silenci per a dir «tots junts que ja n’hi ha prou de violència masclista, de la violència que es fa a les dones».

La vicealcaldessa Sandra Gómez ha assenyalat que després d’aquest nou assassinat masclista «mereix fer una reflexió col·lectiva que estem fent les coses mal i queda molt camí per a millorar».

Gómez ha demanat una «posició unànime en el qual es reconega en la violència de gènere el primer assumpte a abordar políticament i de manera unànime per tots els partits, sense blanquejar, sense que cap es pose de perfil i sense negar».