«Abogados cristianos» denúncia a Picadilly per aquest cartell per a Falles

El disseny, obra de l’artista valencià Eduardo Jairycovich, mostra una Verge dels Desemparats drag queen’ sota el lema «Som cultura, som tradició, som diversitat».

Així, la Fundació Espanyola d’Advocats Cristians ha denunciat a la mítica discoteca valenciana «per promocionar Falles amb un cartell vexatori per als cristians». En el cartell, sosté l’organització ultraconservadora, “es fa una brutal mofa de la Verge dels Desemparats, de llarga tradició valenciana; la Verge està representada per una ‘*drag *queen’”.


La discoteca es refereix en el seu compte d’Instagram a l’obra de l’artista, en la qual posa la coneguda ‘drag queen’ Liz Dust, com «un cartell que representa el que som». «Una imatge que parla de llibertat, d’igualtat i de diversitat, en unes festes que demostren que València és una ciutat inclusiva», postil·la el missatge. *Picadilly, un club que es defineix com a gai *friendly, està situat en ple barri de *Russafa, autèntic epicentre de la *jarana fallera per a la qual es prepara la ciutat de València.

“Les referències religioses són evidents, tant en la pròpia Verge com en el xiquet Jesús, a més, el cartell mostra alguns nus i caricaturitza als creients que apareixen en la imatge adorant a unes imatges grotesques”, agrega ‘Advocats Cristians, que ha denunciat a la discoteca pels presumptes delictes contra els sentiments religiosos i d’incitació a l’odi.

La presidenta de l’entitat, Polònia Castellanos, ha demanat que “la justícia obligue l’establiment a retirar el cartell, ofensiu i vexatori per als cristians”. “No és la primera vegada que veiem com alguns tracten de donar-se publicitat atacant als cristians», agrega Castellanos, qui considera que és «intolerable i a més un delicte”.

‘Advocats Cristians’ critica que l’Ajuntament de València (juntament amb altres ciutats com Múrcia o Valladolid) retirara anuncis contra la prohibició de l’assetjament front a les clíniques d’avortaments, i «es permeten aquests que ofenen als cristians mofant-se de les seues creences, fent burla d’una Verge amb llarga tradició a la ciutat i de tots els fidels que cada any acudeixen a la seua ofrena floral”.


Tot això, a pesar que el cartell faller és d’una empresa privada i la propaganda retirada formava part de les marquesines de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), de titularitat pública.

“Si semblant ofensa s’haguera realitzat cap a altres col·lectius, nombrosos polítics ho haurien condemnat», afirma Polònia *Catsellanos. «Nosaltres només demanem el mateix respecte. Sembla que contra els cristians tot està permés”, conclou.